За подкрепа
Дарения

Принципите на Дарението -
Що е дарителство и какъв човек го извършва?

Дарителството се извършва само от хора, които обичат родината си и своите сънародници. Но в днешно време псевдо-философи умишлено разбъркват понятията патриотизъм и родолюбие и създават някаква несмилаема смес.

Хайде да разгледаме що е патриотизъм и родолюбие.

Според изискванията за „Нова Култура“ и ако искаме да създадем нова основа за социален обмен, който да прерастне във „Политикономиката на Доброто и Справедливостта“ е нужно да преразгледаме видовете „спонсорства и дарителство“ отправяни в посока ТВОРЕНЕ НА КУЛТУРА. Вижте КАК!

Ако искате да подкрепите процесите на Академия за Нова Култура Хармонт – АНКХ, по-долу ще откриете седемте вида ДАРИТЕЛСТВО, към които можете да се прикрепите, за да сътрудничите на общонационалната ни кауза!

И понеже ние считаме, че ДАРИТЕЛСТВОТО също е част от Великия седмичен Архетип, който е закон в Космоса… ето защо сега ще ви го представим по-обстойно:

 1. Най-нисшата степен на „дарителството“, днес, се заключава в това – да даваш определена сума пари на организация от хора, които имат общочовешка кауза, като очакваш и дори изискваш, те да ти ги върнат под някаква форма на услуга. Това се нарича инвестиране и създаване на политически слугинаж… и понастоящем е основната причина богати корпорации и определени фондации да „даряват пари“, които всъщност не са дарение, а са чисто и просто брутална корупция.
 2. Втората и по-висока степен на дарителството е свързана с това да даряваш определена сума пари за дейността на „мисионерите“ и да очакваш името на дарителя да бъде прославено. Това се нарича медийна пропаганда и понастоящем активно се използва от „псевдо дарителите“ от второто ниво.
 3. Дарителството от трета степен, вече може да се окачестви, като такова, ако е явно дарение за сдружението получател, но е без изисквания за ПР-кампании, т.е. обществеността не трябва да разбира, кой е дарявал парите, а само получателите. Тук на това ниво, дарителят има правото да изисква обстойна информация, от надарените – как са похарчени парите му?
 4. Още по-високата степен на доверие на дарителя към организацията имаме, когато Дарителят дарява пари без да очаква обстойна информация как са похарчени парите му. Но все пак изисква информация в каква посока и в какво направление са били инвестирани, както и очаква да му бъдат предоставяни писмено крайните резултати от активностите на организацията. Така дарителят дава свобода на надарените, те самите да преценяват и да поемат истинска отговорност за действията си. Те стават Свободни и отговорни при подобно съдействие от страна на дарителите.
 5. Петата и още по-висока степен на дарителство имаме, когато дарителят дарява голяма сума пари и става „бизнес-ангел“, който освен с парите си подпомага и с умения и време каузата на организацията. Но оставя свободата на надарените да правят своите стъпки, дори понякога погрешни.
 6. Шестата степен на дарителството е когато Даряваш според предната точка, но освен това търсиш и други дарители, които да увлечеш със своята харизма и почтено име. Създаваш фондация и БОРД НА ДИРЕКТОРИТЕ ДАРИТЕЛИ…. и със събраните суми съдействаш на избраните мисионери.
 7. Най-висшето дарителство е да даваш от сърце и с БлагоДарност, че можеш да си го позволиш, както и че истинските родолюбци ти позволяват да заслужиш такава висока чест – да станеш съратник в Божието Дело. Този най-висш акт на дарителство става по два начина:
  1. С доброволен труд – според специалните ви умения и нуждите на организацията;
  2. С пари – отделени на пълно доверие към заслужаваща организация и без никакви претенции в каква посока и как ще бъдат изразходвани парите;

А защо това е най-висшата форма на даряване извършвано от човек или организация, става ясно от следната притча:

Благодарим ви, че сте тук!

Нашият работлив екип всеотдайно инвестира време, енергия и средства, за да поддържа този сайт, както и останалите ни медийни канали.

Дълбоките информационни и духовни изследвания, в които ежедневно се потапяме, в крайна сметка носят високото качество на материалите, които публикуваме в различните платформи. Тази работа е изключително отговорна и трудоемка, а за да бъде свършена добре, ние влагаме времето и сърцето си!

Екипът ни вярва, че нашите трудолюбиви пчелички – автори, анализатори, астролози, редактори, преводачи, уеб-дизайнери, заслужават справедливо възнаграждение за труда си. 

Станете благотворител на една кауза, носеща свобода за Духа, разширение за душата, просветление за ума и топлина в сърцето за всеки, който се докосне до нея. Можете да дарите желаната от вас сума на посочената по долу смекта.

Начини за дарение

 1. Банков превод/EasyPay/Epay –
  BG94CECB9790102409830 / Кирил Груев
 2. Paypal – paypal.me/ruhonir
 3. Revolut – revolut.me/ruhonir / @ruhonir / Dimitar Lazarov

Основание при всички гореспоменати начини: “Дарение за просветна дейност”

Сподели
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email
Don`t copy text!