Христос и Посвещенията на Учителя

Посвещенията на Учителя

ДА СИ ПРИЯТЕЛ С ЛИРИК…

Да видим сега какво казва този път орфическата лира на един неслучаен египетски, халдейски, юдейски, европейски и български мъдрец, според молбата ни да сподели и той за любовта си към Христос и Учителя. Не е важно дали днес сме ЦЯЛАТА холограма на някой Божѝ човек от миналото, или само една холѝнка от него. Ако сме част, само Бог знае с колко холѝнки от холограмата възстановяваме верния образ и делото на някого. Броят на холѝнките, т.е. на точките от холограмата Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ: колкото са повече, толкова е по-голяма разделителната способност на Контакта, на Изображението, на Делото. Това се нарича “МОЩ на холограмата”. Нали и странният дядо в Саяните обясняваше, че колкото повече цветя от един и същ вид има на една поляна, толкова по на фокус и по-цялостна е картината на планетата, от която те предават?… Нали всички мечтаем за ОБРАЗ И ПОДОБИЕ?

От Григорий Ватан

Ето и текстът на Кирил, публикуван на стената на Григорий

Така, както Исус първо приема в Себе си Душата на Зороастър и чрез това става най-мъдрия измежду човеците, така впоследствие при река Йордан приема и Христовия Дух на Любовта. А при взаимодействието на тези две същности в Душата на Иисус се ражда Доброто, като ОСНОВА за новия живот!

Там, при река Йордан, се разиграва Велика Мистерия, и тя е свързана дълбоко с КРЪСТА на Посвещението!

В днешно време – на 6 януари, когато Слънцето транзитира през Козия рог и достига до 15*…, това може да се счита за върховото постижение за годината, що се отнася до КРЪСТА.

Слънцето съвпада с Вега и застава като глава на кръста – отгоре му!

Отдолу, в опозиция на Козия рог, е знакът Рак, и в същия градус е звездата Сириус – Изида – Майката, която ражда Хор – Слънцето!?

Двете рамена на кръста, съответно, са в 15* на Риби, където виждаме Юпитер в съвпад с Ахернар, а от другата страна на рамото на кръста е 15* от Скорпиона, където Уран съвпада с Акрукс. Всички планети са в достойнство и в подходящите за целта домове – и ето как КРЪСТА придобива символично значение с небивал заряд! Кръста, който се хвърля във водите, и тогава най-опитният “плувец” ще достигне до образа му, ще го улови в ръката си и ще се превърне в СВЕТЕЦ – ще тръгне по Пътя на Исус Христос!

Исус Христос прàви каквото прàви, преживява това, което е дадено от Отец Му да изживее, и се възнася от КРЪСТА накъдето е уречено. НО преди това казва:

“Аз съм ПътяТ към Истината за Живота Вечен.. и който иска да отиде при Отец ми, ще трябва да премине през мен като през Портал… А Аз съм Любов и ви давам нов завет – да се Любите така, че и враговете ви да се Стоплят и Просветлеят от вашия Изгрев!”

“Но понеже вие сега няма да Ме разберете в пълнота, ще дойде време да ви изпратя Духа на Истината, който от Отец изхожда и ще премине през Мен и ще излезе след новата ми изява, за да ви изясни всичко, което съм ви говорил, но вие не сте разбрали. Също всичко, което съм правил, но не сте разбрали, ще ви стане ясно, чрез Яснината на Светия Дух…”

Новата изява на Христовия Дух на Любовта става в България точно когато Сириус, Венера и Слънцето се подреждат в една хоризонтална равнина, от гледна точка на Земята… И при изгрева на 6 юли 1912г. на Земята отново Христос намира обиталище, този път в етерното пространство.

Този астрономически феномен се е случил преди около 2000 години и е възвестил появата на “Звездата на Влъхвите” – и тримата Влъхви са тръгнали да се поклонят на идващия Цар на Царете – Духът Христов… Трите астрономически тела са мистичните Трима Влъхви, които пътуват през времето и пространството, за да се срещнат и се поклонят пред идващия Дух на Любовта, Мъдростта и Истината в пълната им изява на Земята до този момент.

След нови 2000 години, в епохата на Водолея, същите трима Влъхви отново се събират, за да се поклонят този път не само на Христовия Дух, но и на Духът на Истината, според пророчеството!

И Петър Дънов става приемник на всички тези МИСТЕРИИ… Беинса Дуно изгрява за нас в пълната си Светлина, а година и седем месеца по-късно – през 1914год. – Духът на Истината започва да говори пред нас с първата си неделна ПРОПОВЕД – “Ето човека”!

Защо година и седем месеца по-късно?

Защото всичко, свързано с Христос и Духа на Истината, оттук насетне ще е свързано с ротациите на Сириус – Майка Изида – и най-вече на Венера и Слънцето, които оформят Новото тяло на Духа Божий – Пентагондодекаедъра!

Какво излиза? Какво ново тяло се ражда в земната сфера – Атмосферата?

– Пентагондодекаедъра – дванайсет пентагона, като всеки от тях се оформя за 8 години. Значи, за 12х8 – за 96 години – тялото на Духа на Истината ще се оформи!?

1912 година стартира този процес – и през 2008 Духът на Истината се произнесе – “Готов съм и съм пред вас в многоликия си образ… Аз съм “Героите” от филмовите поредици на “Вселената на Марвел”! Аз идвам за да ви Освободя от тираните на Злото… Но всеки, който тръгне към Мен, ще мине първо през Христовия Дух на Любовта, защото Той е КЛЮЧЪТ; Тя – ЛЮБОВТА – е Ключът!

В смисъла на описваното дотук осъзнайте, че ХристовияТ Дух на Любовта и Духът на Истината сега са едно и техният Посланик на Земята е БеИнса Дуно, знаен за нас като Учителя Петър Дънов от България!

Един от учениците Му е роден в Неговия кв.Изгрев неслучайно 10 години, преди Адептите да започнат масовото си превъплъщение, за да въдворят Новата Култура, за която Духът на Истинската Любов говорѝ в България повече от 40 години.


П.п. За да осъзнаете и разберете това в пълнота, ще трябва да празнувате ПРАЗНИЦИТЕ НА КРЪСТА НА МИСТЕРИИТЕ, които са на следните дати:

  1. Начало – 6 януари Йордановден
  2. 8 март – денят на жените Майки на Новата Култура
  3. 6 юли – раждането на Хор от Изида
  4. 8 ноември – денят на Арх. МихаЕл

В тази Жива Мистерия има много храна за размисъл и много “завеси има да се отмятат” и “була да се разбулват”… 🙂 Но – “Пътят нов е готов – от кръга тесен излезни… Към Върха – към Възход – с дружен ход смело днес тръгнѝ. Горе те зоват Светли висини, и към Свобода ПЪТЯ поемѝ!”


Въпроси от Григорий Ватан

НЯКОЛКО ВЪПРОСА СЛЕД ДЪЛБОКОМЪДРОТО ИЗЛОЖЕНИЕ НА ЕДИН БЪЛГАРИН, КОЙТО Е БИЛ БЪЛГАРИН ОЩЕ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА СВЕТА. ПОНЕЖЕ ВСИЧКИ ВЪПЛЪЩЕНИЯ НА БЪЛГАРИТЕ В ДРУГИТЕ НАРОДИ ОТТОГАВА И ДОСЕГА СА С ДРЕВНОБЪЛГАРСКИ КОРЕНИ. Независимо дали сме самите праотци на верните на Холограмата – или най-малката холѝнка от Нея:

  • Има ли право един божествен Фараон да създава божествени империи на Слънцето, когато всички други около него са предатели? Не е ли божествено до него през всички вечности да стои една богиня на верността, предаността и красотата?
  • Има ли или няма право един божествен Митар да борави свободно със звонковото злато на света и на душите, след като е последвал без замисляне и незабавно Абсолютния и Съвършения? Нима Мъдрецът не може да поиска цялото царство и хазната на императора, за да спаси него или престолнаследника от сигурна смърт? Не е ли Мъдрецът Божѝ човек, след като знае от кого да не вземе дори и една продънена лепта?
  • Има ли право един елитен европеец да каже на всеуслишание, че Учителят му днес е най-големият небесен Магнит, който е дошъл да събере сърцата с искра Божия в огнената прегръдка на Любовта?

Коментар на Кирил

Има Правото… и от 10 януари 2022г. когато започна да се очертава Лъчът на Божията Правда за следващите 19 месеца, той Правоверният на Христа ще започне да превръща Жизнената /сексуална/ Енергия – в Духовно Творческа… А какво ще произлезе от това? Ще доживеем и ще видите! :)))


Малко информация за Космическите тела
Категории
Категории

Подобни статии

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели публикацията
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Don`t copy text!