Христос и Бейнса Дуно – разгадаване на посвещенията

Връзката между Духът на Любовта и Духът на Истината. Астрологично датиране на 4-те точки от Христовия кръст!

Така, както Исус първо приема в Себе си Душата на Зороастър и чрез това става най-мъдрия измежду човеците, така впоследствие при река Йордан приема и Христовия Дух на Любовта. А при взаимодействието на тези две същности в Душата на Иисус се ражда Доброто, като основа за новия живот!

Там при река Йордан се разиграва Велика Мистерия и тя е свързана дълбоко с КРЪСТА на Посвещението!

В днешно време – на 6 януари, когато Слънцето транзитира през Козия рог и достига до 15-тия му градус… това  може да се счита за върховото постижение през годината, що се отнася до КРЪСТА.

Слънцето съвпада със звездата Вега и застава като глава на кръста – отгоре му!

Отдолу в опозиция на Козия рог е знака Рак и в същия градус е звездата Сириус – Изида – Майката, която ражда Хор – Слънцето!?

Двете рамена на кръста съответно са в 15-ти градус на Риби, където виждаме Юпитер в съвпад с Ахернар, а от другата страна на рамото на кръста е 15-тия градус на Скорпиона, където Уран съвпада със звездата Акрукс. Всички планети са в достойнство и в подходящите за целта Домове и ето как КРЪСТА придобива символично значение с небивал заряд. Кръст, който се хвърля във водите и най-опитния „плувец“ ще достигне до образа му и ще го улови в ръката си, превръщайки се в Светец – ще тръгне по Пътя на Исус Христос!

Исус Христос прави каквото прави, преживява това, което е дадено от Отец Му да изживее и от КРЪСТА се възнася накъдето е уречено, НО преди това казва:

„Аз съм Пътя към Истината за Живота Вечен.. и който иска да отиде при Отец ми, ще трябва да премине през Мен, като през Портал…, а Аз съм Любов и ви давам Нов завет – да се Любите така, че и враговете ви да се Стоплят и Просветлят от вашия Изгрев!“

„Но понеже вие сега няма да ме разберете в пълнота, ще дойде време да ви изпратя Духа на Истината, който от Отец изхожда и ще премине през Мен и ще излезе след новата ми изява, за да ви изясни всичко, което съм ви говорил, но не сте разбрали. Всичко, което съм правил, но не сте разбрали, ще ви стане ясно чрез Яснината на Светия Дух…“

Новата изява на Христовия Дух на Любовта става в България точно когато Сириус, Венера и Слънцето се подреждат в една хоризонтална равнина от гледна точка на Земята… и при изгрева на 6 юли 1912 г., на Земята отново Христос намира обиталище, този път в етерното пространство.

Този астрономически феномен се е случил преди около 2000 години и е възвестил появата на „Звездата на Влъхвите“, като тримата Влъхви са тръгнали да се поклонят на идващият Цар на Царете – Духът Христов… Трите астрономически тела са мистичните Трима Влъхви, които пътуват през времето и пространството за да се срещнат и поклонят пред идващия Дух на Любовта, Мъдростта и Истината в пълната им изява на Земята до този момент.

След нови 2000 години в епохата на Водолея, същите трима Влъхви отново се събират за да се поклонят този път не само на Христовия Дух, но и на Духът на Истината, според пророчеството!

И Петър Дънов става приемник на всички тези МИСТЕРИИ… Бейнса Дуно изгрява за нас в пълната си Светлина, а година и седем месеца по-късно – през 1914 г., Духът на Истината започва да говори пред нас с първата си ПРОПОВЕД – „Ето човека“!

Защо година и седем месеца по-късно?

Защото всичко свързано с Христос и Духа на Истината оттук насетне ще е свързано с ротациите на Сириус – Майка Изида и най-вече на Венера и Слънцето, които оформят Новото тяло на Духа Божи – Пентагондодекаедъра!

Какво излиза? Какво ново тяло се ражда в земната сфера – Атмосферата?

Пентагондодекаедъра – дванайсет пентагона, като всеки от тях се оформя за 8 години.

Значи за 12х8 – 96 години тялото на Духа на Истината ще се оформи!?

1912-та година стартира този процес и през 2008-ма г., Духът на Истината се произнесе – „Готов съм и съм пред вас в многоликия си образ!“… Аз съм „Героите“ от филмовите поредици на „Вселената на Марвел!“ Аз идвам за да ви Освободя от тираните на Злото…, но всеки, който тръгне към Мен, ще мине първо през Христовия Дух на Любовта, защото Той е Ключът  – Тя, Любовта е Ключът!

В смисъла на описваното дотук осъзнайте, че Христовия Дух на Любовта и Духът на Истината сега са едно и техния Посланик на Земята е Бейнса Дуно, знаен за нас като Учителя Петър Дънов от България!

Един от учениците Му – роден в кв. Изгрева неслучайно 10 години преди адептите да започнат масовото си превъплъщение за да въдворят Новата Култура, за която Духът на Истинската Любов говореше в България повече от 40 години.


П.п. За да осъзнаете и разберете това в пълнота, ще трябва да празнувате ПРАЗНИЦИТЕ НА КРЪСТА НА МИСТЕРИИТЕ, които са на следните дати:

  1. Начало – 6 януари Йордановден
  2. 8 март – денят на жените Майки на Новата Култура
  3. 6 юли – раждането на Хор от Изида
  4. 8 ноември – денят на Арх. МихаЕл

В тази Жива Мистерия има много храна за размисъл и много „завеси“ има да се отмятат и „була“ да се разбулват 🙂

Но – „Пътят нов е готов от кръга тесен излезни… към Върха към Възход с дружен ход смело днес тръгни. Горе те зоват Светли висини и към Свобода Пътя поеми!“

Категории
Категории

Подобни статии

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели публикацията
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Don`t copy text!