Тъмната седмица – понеделник

Понеделник – ЛУНА

Навлизаме в делничните дни от тъмната седмица. Това са дните преди Свята Събота и Свята Неделя, когато се осъществява и Възкресението на Христос. ✞

Разигралата се велика Мистерия на Голгота, както и дните преди това, са все още неразбулена местерия, която крие в себе си информация от огромна важност за фактическото спасение на душите ни.

В поредица от 7 статии, ние от Академия за Нова Култура „Хармонт“, ще представим пред вас, нашите читатели, най-важните теми и подходящите практики за всеки един от дните на страстната седмица. Започваме с понеделник, ден под управлението на Луната.

ТЕМИ:

стомах, лимфна система, епифиза, водата в организма, емоционалната ни чувствиетлност, женското начало в нас, майката, семейството

ПСИХОЕМОЦИОНАЛНА работа

Днешният ден изисква от нас да простим на семейството си. Луната е оправител на съзведие Рак ♋, като освен общата тематика за родовия ни произход, тук обръщаме и специално внимание на прошка и благодарност към нашата МАЙКА.

Всички ние преживяваме различни душевни страдания, докато израстваме в семейството си или в отсъствието на такова. Това са кармично обусловените ни уроци, през които задължително трябва да преминем в този живот. Безкрайното потапяне в болезнени спомени и провеждането на вътрешни спорове с нашите родители, в крайна сметка не води до разрешаване на проблема. Така, че веднъж за винаги прости на майка си и на баща си – всичко, безусловно, безкористно! Скъсай емоционалните паяжини на миналото, които те оплитат и спъват твоето настоящо развитие и успех. Прости, благодари за уроците и изплатената карма. След това продължавай напред освободен и чист.

ФИЗИОЛОГИЧНА работа

Пост. Най-добре до Велика събота да постите. Днес, понеделник, е важно да пиете повече вода, по възможност гореща. Луната ръководи пречистването на организма, чрез водата и лимфата. Освен това, в момента тя е в разпад, сиреч в очистваща, освобождаваща фаза. Подходящи са също всички процедури с гореща вода, както и лимфния дренаж и масажа на корема. Хранете се спокойно и с много дъвчене, като не преяждате. Подходящите храни за деня са ориз, зеле,зелен боб, маруля, краставици. Всъщност, не се фокусирайте какво може да ядете и по колко, а мислете върху това, каква духовна добродетел ще придобиете от поста. Поста е само едно средство за смирение и добиване на вътрешната сила да простиш.

ВОЛЕВА работа

Молитва. През целият ден благодари на Майката Природа за големите благодати, които ти е дала. За чудесните условия на живота, в който можем да растем и да се развиваме. За огъня, въздуха, водата и земята. За етера и електромагнетизма. За цялото това Дърво на живота, от което и ние сме част. След като цял ден благодариш, привечер поискай прошка. Прошка за всичките си грешки – волни и неволни.

ДУХОВНА работа

Днес четем Зелените лъчи от Завета на цветните лъчи на Светлината

🟢 https://zaveta.info/index.php?d=0_6

Молитви:

Молитва на царството

Господи, Боже наш, да възлезе молбата ни пред Твоето Лице, да дойде Духът Ти и да прозябне Словото Ти в нашите сърца, заради Любовта Ти, с Която Си ни възлюбил. Благий ни Небесен Баща, Ава Отче, да дойде Твоето Царство, да бъде Твоята Воля, да се освети Твоето Име на Земята – това е желанието на нашата душа, това е нуждата, която постоянно усещаме в тоя свят. Великий Господи на всяка сила и крепост, застани зад Делото Си, приклони сърцата на всички, които Си избрал да се назоват начатък на Твоята Слава и Величие. Благий Господи наш, ръководи ни с милостивата Си Ръка, просвещавай ни да се не отклоняваме от Словото Ти, да не престъпваме Закона Ти. Води ни като добър пастир при зелените пасбища, при бистрите потоци. Единият Ти, Господ и Спасител на света, знаен преди всичките векове на светлината, Един в зарящата виделина на нашия живот, благоволи да разшириш нашата душа, да възрастиш нашия дух, да възродиш нашето сърце, да просветиш нашия ум, да можем да Те славим сега и всякога, и през всичките векове.

Амин.

Псалом 91‌

Който живее под покрива на Всевишнаго, ще пребивае под сянката на Всемогущаго.

Ще казвам за Господа: Той е прибежище мое и крепост моя. Бог мой, на Него ще се надея.

Защото Той ще те избавя от сетта на ловеца и от губителен мор.

С перата Си ще те покрива и под крилата Му ще имаш прибежище: Неговата Истина е щит и всеоръжие.

Няма да се боиш от нощен страх, от стрелата, която лети дене,

от мор, който ходи в тъмнина, от погибел, която запустява всред пладнина.

Тисяща ще падат от страната ти и десет тисящи отдясно ти; но при тебе няма да се приближи.

Само с очите си ще гледаш и ще видиш въздаянието на нечестивите.

Понеже ти си направил Господа своего упование, вишнаго свое прибежище,

няма да ти се случи никакво зло и язва няма да се приближи при жилището ти.

Защото ще заповяда на ангелите си за тебе да те пазят във всите твои пътища:

на ръце ще те подигат да не би да препънеш о камик ногата си.

Ще настъпиш лъв и аспид: ще стъпчеш млад лъв и ламя.

Понеже положи в Мене любовта си, за то ще го избавя: ще го туря в безопасност, защото позна Името Ми.

Ще ме призове, и ще го послушам: с него ще съм, когато е в скърб: ще го избавя и ще го прославя.

Ще го наситя с дългоденствие и ще му покажа спасението Си.

Псалом 23‌

Господ е пастир мой: не ще бъда в лишение.

На зелени пасища ме упокоява, при тихи води ме води.

Възвраща душата ми, води ме през пътеки на правда заради Името Си.

И даже в дола на смъртната сянка, ако ходя, не ще се уплаша от зло; защото Ти Си с мене, Твоят жезъл и Твоята тояга, те ме утешават.

Приготвяш пред мене трапеза срещу враговете ми, помазал Си с елей главата ми, чашата ми се прелива.

Наистина благодат и милост ще ме следват през всичките дни на живота ми и ще живея в дома Господен на дълги дни.

Псалом 143‌

Господи, послушай молитвата ми! Дай ухо на моленията ми. Отвещай ми според истината Си, според правдата Си.

И не влезвай в съд с раба си, защото няма да се оправдае пред Тебе ни един жив человек.

Защото погна неприятелят душата ми, удари о земята живота ми, турил ме е да седя в тъмни места като онези, които са отдавна умрели.

За то духът ми примира вътре в мене, в мене сърцето ми е смутено.

Напомням си древните дни, преговарям всичките Твои дела, поучавам се в творенията на ръцете Ти.

Простирам ръцете си към Тебе. Душата ми жаднее за Тебе като безводна земя.

Скоро ме послушай, Господи, духът ми изчезнува. Не скривай Лицето Си от мене, за да се не уподобя на онези, които слазят в рова.

Направи ме да чуя рано милостта Ти, защото на Тебе съм уповал. Покажи ми пътя, по който трябва да ходя, защото към Тебе възнесох душата си.

Избави ме от враговете ми, Господи, към Тебе прибегнах.

Научи ме да правя Волята Ти, защото Ти Си Бог мой. Духът Твой благий да ме настави на права земя.

Заради Името Си, Господи, оживи ме. Заради Правдата Си, изведи душата ми из утеснението.

И заради Милостта Си, изтреби враговете ми. И погуби всичките, които враждуват против душата ми; защото аз съм раб Твой

Господнята молитва

Отче наш, Който Си на Небесата, да се свети Името Твое, да дойде Царството Твое, да бъде Волята Твоя, както на Небето, така и на Земята.

Хляба наш насъщний, дай го нам днес и прости ни дълговете наши, както и ние прощаваме на нашите длъжници. Не ни въвеждай в изкушение, но избави нас от лукаваго, защото е Твое Царството и Силата, и Славата завинаги.

Амин.

Категории
Категории

Подобни статии

Без категория
Лютомил

Свидетелството на Лазар

Уникалното на този текст е, че той е единственият достигнал до нас писмен извор, съдържащ разказа на самия Лазар за това какво е преживял преди, по време и след собственото си възкресение.

Прочети повече >>

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели публикацията
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Don`t copy text!