Екипът на Рухонир
Кирил Груев

Слънчевото затъмнение през 2020 - на 21 юни, предвещава особена година, година на умиране на “Княза на този свят”, който обаче преди това сам ще се опита да убие света...

Именно в това време аз, наричан днес с името ХарМонТ, заставам пред вас в опит да обясня метаморфозите, през които преминавам … защото се надявам част от вас след време да тръгнат по очертания от мен път.

Пътят нов е готов – от квадратите излез…

Пътят е Пентаграмен, вписан в окръжност … по-скоро е спирала, водеща ни към далечното неизвестно …

В младоста ми ме наричаха с рожденото ми име – Кирил.

Като малък, тайно от света, често се наричах вътре в себе си Кирил Философ … и дълго и обстойно мечтаех, медитирах върху идеята за новата философия, която ми предстои …

С израстването ми все по-често базирах придобития си житейски опит върху факта, че съм роден в кв. Изгрев и от малък съм закърмен с “черешите” от градината на Учителя Петър Дънов /Бейнса Дуно/. А това е исторически факт … и въпреки че в двора на моята рода имаше множество череши от различен сорт, аз обичах да ям предимно черешите от градината на Учителя, за които по-късно осъзнах, че са закодирана енергия – живо слово, вързало обилно плод!

Така или иначе, но когато прекратих с младежката си лудост – да превземам света с неговите илюзии (което стана на 33 години), настъпи времето на моята аскеза. Започнах да се оттеглям от света на алкохола, безугледния секс, алчността и властолюбието. Разбира се, старото ми аз – звярът вътре в мен, хич не се предаваше без бой! Като типичен Херкулес, за период от 12 години новото ми аз трябваше да пребори много от животинските форми на съзнанието … но накрая Хирон овладя животинското вътре в себе си и го подчини до степен на хармонична симбиоза. Това стана когато бях на 45 години … и оттогава, под името Хирон-Ключарят, започнах да консултирам множество души, търсещи пътя си … Започнах да преподавам окултни науки … И така, вече 10 години трупам опит в консултирането и обученията на новите генерации души.

От известно време, благодарение на вътрешната си връзка с Учителя Бейнса Дуно, достигнах и до съвършеното от кабалистична гледна точка име – ХарМонТ … И от днешна дата то вече ще е приоритетното ми име!

С това ново име вътрешният ми Аз оформи окончателната визия на бъдещето си и така създадох “Програмата на АНКХ – Академията за Нова Култура Хармонт”

Аз съм ХарМонТ … и ви каня в Академията за Нова Култура, за да научите какво ни предстои в Епохата на Водолея. А после ЗА-ЕДНО, като митичния Атлас, ще повдигнем България като Земята на плещите си – Амин!

Кирил – ХиронХарМонТ

Атестации

Силва Дончева

астролог

С Кирил се познаваме по-отблизо отскоро. Мислим в една посока и по сходен начин и често се допълваме чудесно.
Може да се получи нещо като кръг. Той е по-емоционален и артистичен. Аз съм доста по-сдържана и внимателна относно общите идеи, по-обрана. Кирил е по-устремен, по-обществен, по-отворен, иска да обединява хората, да действа практически, аз съм по за индивидуалната работа. Но това е положението, нещо като плюс и минус сме, но нещата се случват.
Не си познаваме хороскопите, може и да има някакви сходства, със сигурност ще е така. От един лъч на Пентаграмата сме, т.е. всички родени след 20 юни 1964 до 1966г. ходят по пътят /лъча/ на Истината към върха на Пентаграм. Стремим се към Учителя, говорим си за Учителя, за Христос, за Венера, за Сириус, за Пентаграма, за Новата епоха и прекрасно се допълваме.
Той може добре да ме критикува и аз съм съгласна, защото често виждам смисъла и логиката. Е, и аз мога да го покритикувам, но така си доизграждаме тезите.
Човек рядко намира някой да мисли и да откликва на секундата на мислите му. Това е ценно.
Човек може да му се довери, да сподели и да получи адекватно мнение.
Радвам се, че работим и живеем в една и съща посока.

Мадлен Алгафари

психотерапевт и писател

Познавам Кирил Груев от много години. Срещна ме с него предпоследната ми книга „Приказки за пораснали деца”. Трудно мога да определя с малко думи що за човек е той. Първото, което прави впечатление е изключително богатата му обща култура. Не веднъж е бил полезен за мен с огромното количество информация, което той носи вече като свой светоглед, в областта на историята, митологията, математиката, философията, дълбинната психология, астрологията, етиката, познанията, касаещи учението на Петър Дънов и Рудолф Щайнер. Обменяли сме десетки пъти знания и опит по време на терапевтичните групи, които провеждам всяка седмица в кабинета си, по време на един Арт-уъркшоп, на който той представи изкуството и философията на Паневритмията и един съвместно организиран семинар по психо-драма. Познанията му са задълбочени и многостранни, но по-важното е, че са надстроени над едно човеколюбиво отношение и оптимистичен светоглед, желание за добротворство и помагане – качества, които го превръщат в катализатор на мисленето на аудиторията по теми от изброените области и най-вече – измененията в ценностната система на днешния човек.

Иновативни са много от идеите му, изложени и илюстрирани в парадигмите и схемите, които ми е показвал. Много от участниците в групите споделят, че след общуването си с него, започват да си задават въпроси, свързани с духовната ни интелигентност, смисълът на живота, единството, състраданието – все неотменно значими въпроси за времето, в което живеем. Будител е отговорно звание, по-скоро дори е призвание. Кирил по естествен начин събужда у слушателите си стремежа към духовност и осъзнатост. Това го прави ценен събеседник и оратор. Притежава и умението да пише, както и рядката способност да вижда и невидимите причинно-следствени връзки между видимите и невидими явления в нашия свят, като остава критичен към сферата на невидимите и търси научното им обяснение, за да бъде достъпен за всякакъв род аудитория.

Мариана Банчева

бивш зам.-министър на образованието

Когато решиш да се обърнеш за консултации към Кирил, трябва първо внимателно да си помислиш и да се подготвиш J. И трябва да си изградиш специална вътрешна настройка за това, което ще чуеш.

Преди всичко трябва да се убедиш, че можеш да си позволиш да бъдеш максимално отворен – и на нивото на ума, и на нивото на чувствата, и на нивото на душата. Защото консултациите на Кирил изискват осъзнаване и разбиране на неща, за които си имал смътни усещания, или въобще не са достигали до съзнанието ти до момента. Те предизвикват да интегрираш аналитичния подход на Кирил с твоите собствени чувства. Трябва да се опиташ да видиш някои твои съпротиви по друг начин, за да можеш да решиш как да използваш това, което чуваш – да се инатиш или да поемеш по пътя на осъзнатото развитие. Това в някои случаи означава да се приготвиш да чуеш и неща, които няма много да ти харесат, но Кирил успява да представи тези бариери или „препъни камъчета” именно като възможности да развиеш специфични умения, които на нивото на духовната алхимия, могат да създадат условия да превърнеш болката или проблема в шансове за себеактуализиране.

Чрез особената интерпретация на рождената карта Кирил прави възможно и отварянето на мисълта ти към начините, по които редица архетипни образи оказват влияние както на нашия живот като цяло, така и на начина, по който реагираме в обичайни житейски ситуации. Защото Кирил прави възможно осъзнаването на процеса как това, за което е родена душата, ни кара да се чувстваме спокойни, удовлетворени, щастливи или обратното във всеки един момент от нашето ежедневие – в работата, в приятелските и интимните отношения, в семейството.

Когато трябваше да взема много важни решения, свързани с бъдещия образователен избор на моите деца, естествено попаднах в класическата за много родители ситуация – децата искат едно, а мъдрият и опитен родител си има друго наум. И както повечето родители се запитах дали мога да вярвам на децата си (ние родителите не сме много склонни да вярваме безусловно, че децата могат да вземат информирани и мъдри решения сами). Или да вярвам на това, което аз в момента виждам като успешно и перспективно. Именно консултациите на Кирил ми помогнаха първо да насоча децата към форми, в които директно да пробват своите възможности. И аз трябваше да разбера, че, да, това е тяхното желание, там е сферата, в която те не само искат, а е добре да изразят специфичната творческа част от себе си. Да уцелиш точния избор, който кара децата хем да стават по-добри, по-опитни, по-отговорни, но и да се чувстват добре и щастливи, особено в тийнейджърската възраст, значи много. Особено ако успеем да осъзнаем, че начините, по които сме учили ние, са различни от начините, по  които учат децата (особено на нивото на душата).

Но Кирил е добър и когато трябва да се опиташ да разбереш какво става с душата на твоето дете и в далеч по-малка възраст. Защото макар и „наши” децата ни всъщност не ни принадлежат. И като родители имаме нужда от това хем да развием усет и стратегии да помагаме на детето, хем да осъзнаем границите си. Приказките на Кирил надхвърлят традиционното разбиране за простия сблъсък на доброто и лошото. Те помагат за това да можем да представим на децата света като едно място, в което вълшебното може да стане част от живота ни. Където понякога привидно добри  неща, могат да крият опасности, преодоляването на които, обаче, те прави по-мъдър и силен.  Изправянето пред и справянето със страховете показват на децата по един много човешки и едновременно с това вълшебен начин кои са онези неща (които всъщност въобще не са неща), които могат да бъдат помощници в откриването на истината.

Така че... това си е едно голямо пътешествие в различни „страни”. Възрастните  могат да се опитат да погледнат дълбоко навътре в себе си без страх или да се отърсят от стереотипите си за децата. А децата могат да се подпомогнат да осъзнаят и да видят (но не само през очите J) други аспекти на заобикалящия ни свят – отвъд очевидните ралности, в които ние – възрастните се опитваме да ги вкараме.

Огнян Минчев

Огнян Минчев

завеждащ катедра "Политология" в Софийския университет, директор на Европейския съвет за външна политика - София, и на Института за регионални и международни изследвания

Пътят на приятеля

В древни времена жрецът е бил Божият посланик, който трябва да въведе човешката душа в света на Духа още приживе. По-късно жрецът е редуциран до свещеника, който трябва да посредничи между човека и Бога по каноните на институционализираното Благовестие. На Изток от хилядолетия се изправя фигурата на Гуру - светецът, след когото покорно върви в послушание кандидатът за посвещение. Послушникът изпълнява - той не задава въпроси, защото не знае... още не знае... И не е сигурно, че ще познае жадуваното Откровение... Затова безропотно върви по Пътя след Гуру.

Модерният човек рядко следва жреците и посветените. Модерният човек следва разума си и сърцето си. Оличностеният наш съвременник стои на многоликия пазар на духовни пътища и се опитва да избере път за себе си. Но рядко е постигал духовна зрелост, по-голяма от тази на покорния ученик от миналото, безпрекословно следващ своя Учител. Затова днес духовно търсещият човек има нужда от Приятел. Равноправен партньор, който може да ви води в дебрите на Духа без да оскърбява най-голямото ви достояние - личностната свобода.

Срещнах Кирил Груев в дебрите на едно мое изпитание, което бе превърнало света ми в болка. Не съм особено доверчив към изкуството на магове и астролози, затова го забелязах в едно телевизионо предаване, където неговото "звездобройство" бе външната форма на едно дълбоко и вълнуващо проникновение в законите на Всемира. След първия ми разговор с него си тръгнах надарен и обогатен с неподозирани възможности и решения, сред които можех да избирам. Кирил не ми начерта път, той ми предложи една задълбочена холограма на пътна карта, по която можех да стигна на различни брегове и по различни пътища.

Църквите определят своите миряни като стадо. Без обида! Пасомите са безискусни в Божествения път и затова трябва да бъдат безпрекословно водени. Кирил Груев знае много за света на Духа - той носи благословията и благодатта на едно дълбоко духовно познание. От това, което съм чувал в беседите си с Кирил, считам, че той познава в детайли учението на Петър Дънов и е негов великолепен интерпретатор. Астрологичната психология, в която работи като вътрешна, по-тясна рамка на многостранния си талант е направление, което обема едно огромно древно знание, съчетавайки го с върховете на съвременното модерно човекознание. Кирил вижда задънените улици, в които са попаднали хората, търсещи помощ - неговата помощ. Той се сприятелява с тези хора, взема ръката им и върви с тях през тъмнината на болезненото им страдание. Неговото послание не е "върви след мен", а "искаш ли да опитаме да вървим заедно..." Той знае, че истинската помощ не е да носиш на гърба си страдащия - а да го изправиш на краката му и да му вдъхнеш кураж за да поеме отговорността за своя път.

Този човек има изумителни познания. Тръгнал е като обикновен работник преди 30 години, преминал е през стъргата на суровия хаос в здрачния свят на българския преход от 90-те години. Извървял е лабиринтите на възродената езотерика след половин век строго табу. Ох, какво ли нямаше на езотеричната сергия през през последните 20 години...? От новоиздадените книги на Блаватска, Щайнер, Беинса Дуно и Сведенборг до амбулантния окултизъм на примитивни магьосници и симуланти. Кирил Груев носи огромен духовен талант и познание, неговата интуиция в духовня свят е безбрежна и възхитителна, но вие няма да го срещнете на стъгдата, където мерят "изкуството си" самозваните глашатаи на Новата култура и духовното познание. Светът е така устроен, че търговците на знание и идеи не са посветените в истинското знание. Кирил е от посветените, затова е стеснителен търговец. Той е от тези, които дават, а не от тези, които продават. Защото на сергията се продават "джунджурии". Истинският бисер на духовното познание няма цена - колко да му искаш? Все ще го подцениш...

Пише много и хубаво. Но не издава - идва ми да го набия понякога. Блестяща идея, блестящ текст. Вземи го, човече, ошлайфай го, придай му установена форма и дай на другите да го четат. Ама как да го направи, когато на мястото на оползотворената идея идва втора, следваща... Има професори с по 20-25 книги, лъхащи на студена скука. Стигнали някога до някоя идейка, ашладисали я с някоя друга, взета назаем - и въртят печатницата до изнемога. Copy - Paste, Copy - Paste... от докторат до академик... Кирил няма време, споделил ти е идея, тъкмо си я приел, осъзнал, имаш рефлексия, а той ... вече е през девет страни в десета... Кое е по-добре - да си ошлайфаш малко ценно камъче за пръстена си или да отмахваш планини от необработени диаманти...?

        При Кирил е трудно да поставиш граница между духовно и научно познание - просто защото никога не знаеш толкова много, колкото него. Модерният мислещ човек е анализатор. Анализът свежда многообразието до очевидна структурна цялост. Слабостта на този метод се разкрива тогава, когато се налага от множеството структурирани явления да пресътвориш една подредена за теб Вселена. Формалната логика е безсилна и на помощ трябва да дойде аналогията - стихията на Кирил. Той много се гордее със способността си за дедукция на парадигми - схеми, свеждащи цялото до нашето частно познание за собствения ни свят. Аз се гордея с него за обратното - за способността му от произведените парадигми да сглобява Вселени.

Много хора дават консултации. Отидеш при някого с конкретен проблем, платиш си и си тръгваш с препоръка за стандартизирано решение. Боли те глава? Пий аспирин! Боли те душата? Вземи "Прозак", хапчето на щастието - преди кафето сутрин! Консултацията, която Кирил Груев прави има други основания. Когато нещо ни боли - ние сме болката. В света ни няма нищо друго освен тази болка. Затова не можем да я преодолеем - не можеш да излекуваш болката чрез болката, напротив - самозацикляш се в нея. Кирил не предписва аспирин - той ти подава ръка. Създава контекста на проблема, който те мъчи. Дали ще направи това с астрологични измервания или с психологическа вещина и интуиция - не е много важно. Когато разшириш съзнанието си извън болката, към контекста на болката - сам ще я преодолееш.   

Кирил е Приятелят по пътя към духовния свят. Всеки, който е правил стъпки по този път, макар и малки, знае, че най-трудното нещо е да придобиеш хоризонт. Когато се изкачваш към стръмен връх, усилието е двойно, защото не виждаш крайната цел. Затова по пътя към Духа всяка следваща стъпка може да е погрешната - тук наклонът на стръмнината не е очевиден... Нямаме вече доверие на жреци и светци - защото просто трудно ги различаваме от самозванци и факири. Затова е много ценно да имаш Приятел, който вижда - повече и по-далеч от тебе. Приятел, на когото да се довериш, без да му се подчиниш. Приятел, който носи деликатността да уважава твоя личен избор, въпреки, че вижда по-ясно границата между пътя и безпътицата. Приятел, който да изтърпи със смирение твоята ярост към самия теб, проектирана като ярост срещу него - водач на равноправно свободни пътници към неизвестното.

Кирил е просто Приятелят, знаещият и можещият приятел. Понякога крехък и уязвим, защото целенасочено се е отказал да бъде крепост, защитаваща себе си. Избрал е да бъде антена за духовни послания и извор на животворно знание, течащ към другите. Понякога е в плен на илюзии, защото отказва да приеме логиката на материалния свят като самодостатъчна. Това е кръст, който доброволно е избрал да носи.

Увлекателен лектор. В началото трудно напипващ колко ниско е нивото на слушателите. После виртуозен в разкриването на светове, за чието съществуване подозираме, но чиято красота ни е трудно дори да сънуваме. Приятелят Кирил Груев - в няколко фрагмента... Сприятелете се с него, ако искате да го видите по-цялостно!

Георги Талев

търговски директор

Странно е първата дума, за която се сещам. Може би, защото срещата ни с Кирил беше такава. Помня, че това беше преди година, когато бях разкъсван вътрешно от събитията случващи ми се в материалния свят. След срещата ми с него вече не бях същия... Буквално. Погледнах живота през призмата на БОГ, този БОГ, който съществува във всеки от нас, но не всеки може да го види. Е, Кирил направи точно това - помогна и видях моя БОГ, обикнах моя БОГ!

Интересен, с богата култура, която извира..., сякаш има някой до ухото му и му казва какво да говори - всякакви теми.

Добър, отзивчив, говов да се жертва за приятел. Подава ръка и не очаква нищо.

Има хора в живота на всеки човек, които идват и си отиват... Кирил идва, но няма как да си отиде, защото частица от него живее вече във вас.

Невероятен психолог, астролог, доктор, консултант, водещ. Чете звездите, както никой досега.

Пожелавам на всеки да открие Кирил. Заслужава си!

***     ***     ***

Георги Талев има опит в продажбите, планиране и управление на бюджети, мотивиране на екипи, разработване на бизнес стратегии.

Професионалният му път започва в OMV България, като регионален мениджър. Работи за "Хенди-тел" като мениджър продажби, където отговаря за 100 души в Южна България; отваря 30 нови магазина. Четири години е национален мениджър продажби в CrediBul, част от Societe Generale Group.

От 2012-та до началото на 2015-та  Георги Талев е мениджър продажби в Банка ДСК.  Отговаря за управлението на екипа по продажби в големите вериги като Технополис, Техномаркет, Carrefour, Metro и др. Представлява дружеството във всички срещи с мениджъри и собственици на големи компании, търговски партньори на компанията.

Станимир Кискинов

доктор по политология

Познавам КиРилски покрай една книга от моето минало, в която се разправяше и за астрология. Появи се ненадейно на нейно представяне в София и за „нула време”, по водолейски, станахме – какво? – Приятели!:).  На премиерата на тази книга бях поканил една Скорпионка да я представи. Тя каза, че книгата ми приличала на рицарски роман, но не била нито „рицарски“,  нито „роман“! Ще използвам същия подход, за да представя КиРилски като астро-психолог, като кажа, че той не е нито „астро“, нито „психолог“. 🙂

Нека да не ви пада ченето като моето, когато чух думите на Скорпионката. Това не значи че романът не го биваше или че КиРилски не е това, което е. Просто той е един различен астро- и психо-лог (превеждам „лог“ като “log” - от английски - в смисъла на „корабен дневник“), който не се вмества в класическите представи – като се започне от външния му вид (достоен за персонаж от „Властелина на пръстените“) и се стигне до Логоса, който представя. Този Логос не е чисто астро-психологически (макар че е и такъв).  Той е много по-обхватен и разнолик. В днeвниците на КиРилски има множесто записи от различни нива на валидност, които се препитат в един пъстър калейдоскоп, който не е лесен за обяснение. Затова сега ще си позволя само две отметки – едната астрологична, а другата политологична – доколкото  изобщо бих могъл да съм меродавен по темите.

За КиРислки, като астролог, лично и недвусмислено гарантирам, че той може да покаже ясно, изкусно и поразително точно как и в какво човек е вързан. Ако ви е необходимо навлизане в дълбочина, бедна ви е фантазията докъде би могъл да ви доведе в тази насока. Ако пък, като мен, обичате по-слънчевите плитчини, ще си джапате радостно близо до брега и ще ви бъде приятно!  

Ще кажа и още нещо. Преди време Кирилски ми бе показал макета на много интересна фигурка – тригондодекаедър: равностранна триъгълна пирамидка в центъра с долепени точно такива пирамидки по всичките й четири страни. Наричаше я нов „Философски камък“. Така находчиво, последователно и прецизно бе извел и изписал по страните на пирамидките основополагащи ценности и прилежащи им обществени сфери, че те си пасваха логически и конструктивно точно,  образувайки прототипа на евристичен нормативен модел за устройство на човешка общност. Политическият философ Джон Ролз с неговата „Теория на справедливостта“ ряпа да яде... 🙂  

Та Кирлиски има множество такива находки, попадения и изобретения в различни области на живота, които е споделял с мен. Според мен той е това, което на Запад наричат „IDEA MAN” и много ценят. Ако бях някой крупен предприемач, сигурно щях да инвестирам в някоя от неговите идеи и да направя състояние от практическото й приложение. Но и като индивидуален вложител продължавам да се възползвам! J...

Цвета Андреева

Познавам Кирил повече от 10 години. Още първото ми впечатление беше за човек с много идеи, който търси съмишленици за осъществяването им. Впоследствие установих, че тези идеи са базирани на голямо количество познания, а още по-важното е, че той има спосбността да ги влага в универсални модели.

На мен лично Кирил ми помогна в период, когато бях в конфликт с основните действащи лица в живота ми – чрез астрологични консултации, психологичен анализ на ситуации, чрез съвети за конкретни действия. Така успях да се справя с изглеждащи за момента невъзможни за разрешаване проблеми. В крайна сметка благодарение на неговата веща намеса постигнах съвсем реални, практични резултати, и в духовнопсихичен, но и във финансов план.

Това бе постигнато, като вдъхна у мен увереност в силите и възможностите ми и за известен период заедно се борихме за осъществяването на различни идеални цели. Благодарение на обстойния и многократен анализ на астрологичната ми карта, ставах все по-наясно с моите цели и задачи в този живот.

Най-важното за мен обаче е това, че Кирил ме научи да прозирам отвъд видимото, да анализирам случващото се около мен, в обществото и в глобален план, търсейки корените и причините зад него, както и непрекъснато да търся възможно разрешение на проблемите, без да потъвам в масовото мнение по един или друг въпрос. Това ме прави още по-уверена, че събитията, които се случват и предстоят, са с цел израстването и еволюцията ни като човешки същества. Което пък осмисля съществуването ми лично за мен.

Благодаря ти, Кирил!

С уважение,

Цвета Андреева

16.09.2016г.

Гр.София

Йорданка Траянова

Казвам се Йорданка Траянова. Родена съм в България, Пловдив, но в момента живея и работя в Лондон. Завърших в Англия - магистратура в областта на медиите и като част от тези мои интереси се занимавам с писане на статии, разкази, поезия. Също правя и преводи.

През последните месеци правя всичко възможно да намеря мястото си в този огромен и труден свят. Затова срещата ми с Кирил в онзи момент се оказа от съществено значение!

С него се запознах много случайно, търсейки себе си. Но все повече се убеждавам, че случайни неща няма и че точно търсейки себе си, човек намира другия... чрез когото намира и себе си. След поредица от срещи с него, вече го познавам и като човек, и като приятел, и като астролог, и като писател, и като психолог. Не мога да разгранича тези образи един от друг, защото за мен те се преплитат и образуват целия Кирил. Аз лично се възползвам от всяко едно от тези качества и смея да твърдя, че помощта, разбирането и споделянето, които намирам, ме съпътстват по пътя, който искам да извървя. На този етап с увереност мога да кажа, че знам много повече за себе си и за качествата, които е нужно да развия.

Кирил е изключителен професионалист и всичко, което говори, е базирано на дълбоки познания, наблюдения, себеусъвършенстване и слушане. Защото най-голямото желание на човек е да бъде чут. Живеем в суматоха, в шум, гласове... Крещим, надвикваме се, но никой не ни чува. Кирил е човекът, който ме чу, когато аз извиках. И оттогава имам една сродна душа, която ми помогна да видя пътя, начертан ми от звездите. Той ми обясни на нашия „човешки език” какво искат от мен планетите, каква е мисията ми, какъв е пътят ми. Като приятел е на разположение винаги когато имам нужда дори от едно леко ободряване. Като психолог мога да споделя с него и най-личните си преживявания, за да получа едно обективно мнение, помощ и разбиране. А всички тези му умения намират прекрасен израз в творчеството му, което е уникално и различно - излиза от рамките, но вкарва в пътя!

Много съм щастлива, че успях да намеря Кирил в много точен момент от живота ми. Пожелавам го и на вас!

Наталия Кобилкина

Кирил Груев - човекът с уникален интелект и дълбочина!

Не е тайна, че има два типа култура - масова и елитарна. Кирил е представител на една неповторима елитарност. Бях на консултации при различни астролози и бях убедена, че няма как да ми каже нещо ново. Но не съм била права. Той ми показа неща от астрологията и ги свърза по начини, които не подозирах, че е възможно да са толкова точни. Много неща стават ясни за самата същност на човека, разбираш защо правиш точно тези избори в живота. Кирил влиза в дълбочина и ти обяснява защо точно така се случва и заедно с неговите думи идват толкова много прозрения и осъзнавания, които си търсил през целия си живот и най-накрая разбираш самия себе си. Все едно си разгадал голямата тайна!
Освен това, Кирил е пълен с мъдрите истории, които идват точно в правилния момент и ти дават отговори на въпросите, които те вълнуват.
Горещо препоръчвам Кирил, като елитарен и специален астролог и учител, той е създаден за да бъде Гуру на много другите хора, които се наричат учители.

Благодаря Кирил, че те има!

Стилиян Христов

счетоводител

Казвам се Стилиян Христов...  Работата ми като счетоводител, ме научи да изчислявам, да преценявам, но сърцето ми на „странник в този свят“ ме караше да търся в други посоки призванието си, или поне хоби, което да не ме поставя в затворено пространство с няколко човека през целия ден... И поради това аз се развихрих, разтанцувах.... J Ходя на танци два-три пъти в седмицата. Танцувах с живота и търсех, докато съдбата не ме пресрещна с Кирил, който ме „закотви” в пристана на себепознанието... и аз погледнах по-проникновено към моята личност... но да карам по ред...

Запознах се с Кирил Груев, в момент от моят живот, в който се чувствах готов за промяна на това, което бях постигнал до този момент...всъщност познанството ни е няколко години преди това, но тогава все още липсваше тази жажда от моя страна, това желание за личностно развитие. Сфера, в която доста бързо установих, че Кирил е човек, с изключителни знания и опит. Много бързо му се доверих, въпреки, че винаги съм имал известна доза предпазливост в началото... с тези вродени ни страхове... понякога изпускаме прекрасни моменти, срещи, познанства... точно заради тази “предпазливост” и постоянно дебнеща несигурност. Е, аз не си го позволих дълго време,  и приех възможността от съдбата с широко отворени ръце. С всеки изминал ден, все повече се радвам на взетите решения и направени стъпки.
Така имам възможността да уча направо от извора...да..смело мога да кажа, че Кирил е извор на знания, знания, които намират огромно приложение в изграждането на човешките взаимоотношения. Нещо, което силно липсва на нацията ни, да бъдем обединени, сплотени, уважаващи се.
             Не мога да не изкажа уважението си към този човек, затова, че е намерил целта, смисълът на живота си и дава мило и драго да я следва... с всичките й радости и тъги...Малко са хората, които следват сърцето и душата си...трябва да се учим от такива хора. Аз се уча, ще продължавам да се уча, защото пътят на собственото ни Аз, е несравним с пътят, който ни чертаят „авторитетите на деня”, желаещи да ни вкарат в матрицата, като „още една тухла в стената”! С помощта на Кирил аз се изтръгнах от старото ми аз... Свържете се с него и той ще помогне и на вас...

Благодаря Кирил!

Твой Брат,
Стилиян

Антон Хростов

програмист

Казвам се Антон Христов. Работата ми в областта на информационните технологии разви аналитичното ми мислене както и обостри перфекционизма ми… все пак малките детайли придават на крайния резултат величие. От няколко години вниманието ми е заето с областта „изкуствен интелект“ и по-точно компютърното зрение и базите от знания. Поради тази причина съм запленен в разкриването на това, което ни прави хора. Дали това е голямо количество информация струпана по определен начин или нещо необяснимо, твърдо решен съм да разбера. Точно това беше причината за подбуждането

на интереса ми към Кирил. В момента, в който го срещнах бях убеден, че той може да бъде човекът, който да ми подаде ръка и да ми помогне в разкриването на неизвестните.

Запознах се с него през януари 2015 година. Той реши да ми направи астро-психологичен сеанс и това беше началото на нашата комуникация. Последваха редица разговори, от които ясно разбрах задълбочените му познания в областта на астро-психологията, междучовешките отношения и окултизма. С течение на времето контекста и тематиката на събеседванията ни се измениха. В началото той ми помагаше за по-добро себепознание и разрешаване на лични въпроси и проблеми, а след това говорехме по теми свързани с духовното изразстване на човека, патриотизъм, мистерията на живота, мисията ни на земята. Интересите ни се оказаха общи и за това започнахме да работим заедно по редица проекти.

В момента Кирил е концентрирал цялото си време и желание към менторството. Под менторство в случая не трябва да се разбира отношението „ръководител-подчинен“, а помощ насочена към хората. Помощ, към това те да започнат един нов живот, един истински живот. Живот изпълнен с ЛЮБОВ, МЪДРОСТ, ДОБРОДЕТЕЛИ, ИСТИНА и ПРАВДА.

Кирил е един необикновен човек, готов дори на саможертва, който би приложил цялото си знание и най-вече желание, за да помогне на нуждаещите се. Аз му се доверих, доверете му се и Вие.

Октомври, 2015г.

Антон Христов

Димитър Лазаров

управител на "Рухонир" ООД

Защо Кирил Груев заслужава атестация?
размисли на програмист-поет

Казвам се Димитър Лазаров и първото ми поприще на професионална реализация е програмирането. Верен на своята природа, винаги съм използвал нещата, с които се занимавам, за да обогатявам общата си култура и знания за света. Импулсът да търся, да абсорбирам знание, който ме насочи към компютрите (и игрите), впоследствие ме притегли към астрологията и към по-духовните ми призвания. Ето тук се включва Кирил, като супер-качествен “рутер” 🙂

 

Вече повече от две години работим заедно в съ-идейство, а именно - пътя към Новата Култура в духа на Учението на Беинса Дуно. Живеенето на Учението се изразява в определянето на задачи - поставени от Учителя, търсенето на решения и изпробването им. Кирил има зад себе си 20 ГОДИНИ посветени на търсенето - и решаването - на тези задачи.

 

Абстрактни до преди формулировки се превръщат в стройни програми, предназначени само и единствено за обновяване и повдигане на индивидуалния човек, а след него - и цялото общество. Архетипното мислене, присъщо на Водолея и покълнало във мен, дава яснота на вътрешния свят и цялостна стабилност. С него никога човек няма да бъде напълно като “риба на сухо”!!! 😀 Аз, бидейки Рибок по рождение, най-много го усещам - и са ми засвидетелствали, че съм коренно променен!

 

Кирил преподава астрология от нов порядък. Аз съм приел идеята, че най-висшето ѝ предназначение е откриването, култивирането и изявяването на дарбите на Душата. А чрез тях, всеки ще може, като опитен моряк (или компенентно навигиран астро-психолог 🙂 ) да намери пътя към своето собствено място във Всемира. А собственото място не може да бъде отнето от нищо и никого. Астро-психологията на дарбите, а не на “познанията и предсказанията” е основата на бъдещото общество от индивиди - тежащи си на мястото!

 

Разбира се, този път не ми беше ясен преди две години. От онази първа среща, не са останали никои от помощните средства - нито мястото, нито поканилия ме, нито първоначалната форма на интереса ми. За сметка на това, останаха Кирил, една прекрасна съученичка и една мисия. Неведоми са пътищата Божи 🙂

 

Димитър Лазаров   

Сподели
Share on facebook
Share on telegram
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Don`t copy text!